03 November 2014

Μητροπολίτες...

Η "ενθρόνιση" του νέου μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και (Νέας) Φιλαδέλφειας καλύφτηκε εκτενώς από μερικά περίβλεπτα (κατά θρησκευτική ορολογία) δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης.
Ο πρωθυπουργός ήταν εκεί (ναι, καλά μαντέψατε: Σαμαρά τον λένε), αρκετά μέλη της "κυβέρνησης", βουλευτές, παράγοντες τοπικοί και μη, και λοιποί παρατρεχάμενοι. Και κόσμος φυσικά - το λεγόμενο ευσεβές πλήρωμα - αν και δεν νομίζω να μοιράστηκαν λεφτά. Μόνο μεταφυσικές υποσχέσεις.

Ο ενισχυμένος συγχρωτισμός παπαδαριού και υψηλόβαθμων πολιτικών δίνει ένα σαφές στίγμα για την πορεία του τόπου: εναποθέτουμε πια τις ελπίδες μας στο θεό και στη μετά θάνατο ζωή.

Ελλάδα 2014. Οι Ελληνίδες αγαπούν το λευκό, οι πολιτικοί το μαύρο.

4 comments:

  1. Σωστός.. θεός και μετά θάνατον ζωή..

    ReplyDelete
  2. Μιλάμε αηδία. Μόνο στο Ιράν γίνονται αυτά.

    ReplyDelete
  3. Οι περισσοτεροι αρνουνται να δουν οτι με το θανατο επερχεται το τελος της ζωης, και αντι αυτου θελουν να ζησουν για παντα. Για ολους αυτους η καθε εκκλησια, η καθε θρησκεια, δεν ειναι τιποτ' αλλο παρα ενα "αγιο μεσο" για την εξασφαλιση αιωνιας ζωης. Και φυσικα εννοειται την ολη ιστορια την εκμεταλευονται οι πολιτικοι αναλογως.
    Αν ειναι να εχω αιωνια ζωη και να την ξοδεψω με ολα τα σούργελα που πιστευουν οτι θα τους παρει ο Θεος στον ουρανο, ασε καλυτερα να μου λειπει, ευχαριστω δεν θα παρω, ισως μια αλλη φορα!

    ReplyDelete
  4. Παπαδαριό και πολιτικοί πορεύονται χρόνια τώρα χέρι-χέρι. Κάτι ήξερε η μακαρίτισσα η Λιλή Ζωγράφου, όταν χαρακτήριζε το χριστιανισμό δεκανίκι του καπιταλισμού, στο υπέροχο και αξεπέραστο βιβλίο της «Αντιγνώση. Τα δεκανίκια του καπιταλισμού», εκδόσεις Αλεξάνδρεια, 1974.

    Τώρα βέβαια θα μου πείτε εκλογές πλησιάζουν -θες τώρα, θες σε 2 χρόνια- και όσο να 'ναι η άγρα αλλά κι η προσφορά ψήφων και οι υποσχέσεις των ρασοφόρων για βοήθεια στα κόμματα που δεν τους χαλάνε χατίρια, είναι υπολογίσιμη...

    Μην ξεχνάμε όμως ότι ο καλύτερος τρόπος ελέγχου των μαζών είναι ο φόβος. Το γνωρίζει καλά αυτό ο χριστιανισμός γι' αυτό φοβερίζει με ανύπαρκτες μεταθανάτιες τιμωρίες, κολάσεις και παραδείσους προκειμένου να έχει τον πλήρη έλεγχο της ζωής σου, του κορμιού σου, αλλά κυρίως του μυαλού σου, και φυσικά της ψωλής σου... κυρίως αυτής!!

    Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης είναι η «Αποκάλυψη», ένα κείμενο που πλησιάζει -για να μην πω ξεπερνάει- τα όρια του θρίλερ, και έχει σαν στόχο να φοβίσει, να τρομοκρατήσει και κατ' επέκταση να ελέγξει τον κοσμάκη, να τον κρατήσει δέσμιο.

    Άντε και σε άλλες ενθρονίσεις, «λαμπρές» μέσα στην ανυπαρξία τους, «φωτισμένες» μέσα στα ερέβη τους, «σπουδαίες» μέσα στην ασημαντότητά τους.

    ... και του χρόνου λοιπόν.

    ReplyDelete