02 April 2014

Ελληνικό το χαρισμένο...

Το ξεπούλησαν κι αυτό...
917 εκατομμύρια ευρώ για το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Τιμή πολύ κάτω της αξίας των οικοπέδων κι εκτάσεων της εξαιρετικά προνομιούχου περιοχής, απ' όποια πλευρά κι αν το εκτιμήσουμε.

100.000 ανέργους, όλων των ειδικοτήτων, που λαμβάνουν έτσι κι αλλιώς επιδόματα ανεργίας, 100.000 ανέργους αν έβαζαν να σκάβουν, να χτίζουν, να φυτεύουν την έκταση, μέσα σε δύο χρόνια θα είχαμε μια μεταμορφωμένη δημόσια περιοχή, αξιοποιήσιμη στο εικοσαπλάσιο, προς όφελος όλων μας.

Τώρα;

Τώρα θα μας αξιοποιήσουν οι ξένοι. Ο σημερινός ελληνικός (;) φορέας, με τη μέθοδο των αυξήσεων κεφαλαίων και των πρόσθετων ξένων επενδυτικών κονδυλίων, γρήγορα θα γίνει καθαρά πολυεθνικός. Ξένα κεφάλαια, ξένοι ιδιοκτήτες, τα κέρδη σε ξένες τράπεζες. Έξω.

Οι γνωστοί απολογητές θα ισχυριστούν πως θα υπάρξει όφελος από ΦΠΑ και φόρους. Ασφαλώς, κι αλίμονο αν δεν ακολουθούσαν κι αυτά! Αλλά το ίδιο όφελος από ΦΠΑ και φόρους θα είχαμε αν το ίδιο το κράτος αξιοποιούσε την έκταση. Και δεν θα χάνονταν τα κέρδη προς άγνωστη κατεύθυνση. Και μιλάμε για κέρδη εκατονταετίας, και βάλε...

Ας κάνουμε έναν αφελή συλλογισμό: για να δημιουργήσουμε τα αθάνατα έργα του Ελληνισμού (Ακρόπολη, τα αρχαία θέατρα, την Αγιά Σοφιά, κι ατέλειωτα άλλα...), πουλούσαμε προηγουμένως τα... σχετικά οικόπεδα σε ξένους προς αξιοποίηση;
Είπαμε: αφελής συλλογισμός.



 

6 comments:

  1. Ναι σωστά.. δεν έχουμε μυαλό βρε παιδί μου..

    ReplyDelete
  2. Ναι, πραγματικα η τιμη ειναι πολυ κατω απ οτι θα επρεπε...

    Απ την αλλη πλευρα με αυτα που ζω και αυτα που μαθαινω, οποιος επενδυει σε εργα κοντα στη θαλασσα κανει πολυ μεγαλο λαθος... σε λιγο -μερικες δεκαετιες απο τωρα- πολλα μερη θα τα καταπιει το νερο. Εδω εχουν αρχισει και μας τα λενε εξω απο τα δοντια... αν λιωσουν οι παγοι ΜΟΝΟ της Γροιλανδιας, η Νεα Υορκη και το Λος Αντζελες θα σκεπαστουν με νερο. Υπολογιζουν οτι αν λιωσουν οι παγοι της Γροιλανδιας η σταθμη της θαλασσας θα ανεβει τουλαχιστον 7 μετρα... Τωρα αρχισε να σκεφτεσαι παραθαλασσιες τοποθεσιες, Πειραιας, Ελληνικο, κλπ, και βαλε με το νου σου επιπλεον 7+ μετρα νερο ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Από την ακτή του Ελληνικού ως τα πρώτα κτίρια του αεροδρομίου η ανωφέρεια είναι πάνω από 7μ. Κανένα πρόβλημα λοιπόν. Έπειτα, ΚΑΠΟΤΕ θα ληφτούν μέτρα για την κλιματική αλλαγή.
      Ξενούδης

      Delete
    2. Ευχομαι να εχεις δικιο, και εγω να κανω λαθος και να ανησυχω χωρις λογο!
      Πληροφοριακα.. ποτε στη ζωη μου δεν εχω δει αλλαγη καιρου τοσο γρηγορα! Απο τη μια μερα χειμωνα και μεσα σε λιγοτερο απο 20 ωρες να γινεται μερα Ιουλιου!
      Σημερα η Los Angeles Times εχει αρθρο στη πρωτη σελιδα σχετικα με το βοδινο κρεας το οποιο γινεται ολο και πιο ακριβο! Λογω καιρικων συνθηκων υπαρχει φοβερη ξηρασια και επισης οχι αρκετη τροφη για τα κοπαδια! Ο αριθμος των κοπαδιων σημερα εχει γυρισει πισω στον αριθμο των κοπαδιων το 1951. Προσωπικα πιστευω οτι θα δουμε φοβερες αλλαγες οχι μεσα σε 100+ χρονια οπως λενε πολλοι, αλλα μεσα σε 20-30 χρονια ή ισως και γρηγοροτερα... (ευχομαι να κανω λαθος...)

      Delete
    3. Βαθμιαίες - και μακάρι όχι βαθιές! - κλιματικές αλλαγές θα σημειωθούν, ίσως και λίγο παντού, δεν αμφιβάλλω. Με την αισιοδοξία που με διακρίνει, πιστεύω πως θα διορθώνουμε, με καθυστέρηση, ναι, αλλά οπωσδήποτε αποτελεσματικά τα κακώς κείμενα μιας στρεβλής ανάπτυξης. Ένας ή δυό βαθμοί παραπάνω δεν θα κάνουν τη διαφορά (θα ντυνόμαστε ή θα γυμνωθούμε ανάλογα). Οικολογικά τεκμηριωμένη ανάπτυξη είναι το ζητούμενο...
      Εδώ, για κολύμπι δεν ξεκινήσαμε ακόμα.
      Ξενούδης

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete