04 October 2013

Νέα πρωτεύουσα ;...

Από την... Ουάσιγκτων οι απανωτές δηλώσεις Σαμαρά τις τελευταίες μέρες.
Από τις... Βρυξέλλες οι δηλώσεις Τσίπρα στο ίδιο διάστημα. 
Από το... Τελ Αβίβ προσεχώς κάτι θα ακουστεί. Αναμείνατε στο ακουστικό σας.

Για όσους είχαν ακόμα αμφιβολίες ή ψευδαισθήσεις: σε μερικές ξένες πρωτεύουσες λαμβάνονται οι αποφάσεις για τη χειμάζουσα κοινωνία μας. Στην Αθήνα απλώς εφαρμόζουμε σχολαστικά τη λογιστική πλευρά των πραγμάτων (περικοπές, φορολογία, ανεργία...)

 

4 comments:

  1. Η αληθεια ειναι οτι εαν η χωρα δεν ειχε αναγκη ΚΑΝΕΝΑ -με αλλα λογια εαν δεν ειχε οικονομικες αναγκες- ο Σαμαρας δεν θα πηγαινε πουθενα! Ουτε στην Ουασινγκτον, ουτε στις Βρυξελλες, ουτε στο Τελ Αβιβ!
    Ας μην αναζηταμε το φταιξιμο σε αλλες χωρες, γιατι το κακο αρχιζει απο εμας, εμεις βρεθηκαμε σε αναγκη και εμεις ζηταμε βοηθεια απο αλλες χωρες. Αν εμεις δεν ειχαμε αφησει την χωρα να παει τοσο χαλια, τωρα δεν θα ειχαμε στα "πόδια μας" ξενες χωρες. Αυτη η σκεψη ισως να μην μας πολυ-αρεσει, αλλα νομιζω αυτη ειναι η αληθεια...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πολύ σωστά!
      Έτσι κι αλλιώς, σαν μικρή χώρα μέσα σε παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον, την έξωθεν στήριξη χρειαζόμαστε όταν - πάλι από τη δική μας αβελτηρία ή πλεονεξία - φτάνουμε με την πλάτη στον τοίχο. Αλλά αυτά για τα οικονμικά. Το θέμα της ΧΑ είναι πρωτίστως πολιτικό. Δεν υπήρχε λόγος να δοθεί εδώ η εντύπωση ότι το θέμα το συζητάμε εντατικά και το λύνουμε σε ξένες πρωτεύουσες...
      Ξενούδης

      Delete
  2. Και το κρύο που το πας;; Έρχεται και στην Αθήνα σιγά σιγά..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μη μου το καλοκαίρι τάραττε! Από Νοέμβριο οι χειμερινοί κολυμβητές. Μέχρι τότε, όλοι ακόμα μπορούμε και απολαμβάνουμε τις αμμουδιές (στά νότια...)
      Ξενούδης

      Delete