18 May 2013

Αντιρατσιστικό ιδιώνυμο

Οσονούπω (όπως λέγανε παλαιότερα) θα μας προκύψει ένας αντιρατσιστικός νόμος, γιατί έτσι θέλουν οι μετοικολάτρεις των Βρυξελλών. Η καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας το πρόσχημα.

Λες και η γνωστή ελληνική πολυνομία δεν καλύπτει επαρκώς τις διάφορες μορφές βίας. Νόμους έχουμε και ποινές προβλέπονται, ακόμα και για την απλούστερη λεκτική απειλή. Αυτό που λείπει είναι, ως συνήθως, η εφαρμογή των νόμων.

Και με αφορμή την υπόθαλψη βίας εναντίον συγκεκριμένων ή υποθετικών "φυλετικών" ομάδων, θα ποινικοποιείται και η διάδοση ορισμένων ιδεών. Κακώς φυσικά. Αυτό που σίγουρα θα λείπει από το νομοσχέδιο είναι η αναφορά στην άνωθεν ανοχή - να τολμήσω να πω: στην άνωθεν υπόθαλψη - της λαθρομετανάστευσης, τόσα χρόνια! Αν, από το 1985 και μετά, οι αρμόδιες αρχές είχαν σχολαστικά εφαρμόσει τους νόμους για την είσοδο και παραμονή μεταναστών στη χώρα μας, δεν θα υπήρχε αφορμή για τη σημερινή γενεά να νομοθετεί "αντιρατσιστικά".

Σκεφτείτε το λίγο: χωρίς τις εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που πέρασαν από την Ελλάδα κι ΕΜΕΙΝΑΝ, θα ήταν καλύτερη η χειρότερη η εικόνα των πόλεών μας, καλύτερη ή χειρότερη η εικόνα της ελληνικής κοινωνίας, καλύτερη ή χειρότερη η προοπτική για το μέλλον των παιδιών μας;

Γι' αυτό το διαρκές φιλορατσιστικό έγκλημα, ποιός διώκεται;




1 comment: