07 January 2012

Κακώς κείμενα (16) - Έλλειψη βιβλιών στα σχολεία


Η έλλειψη βιβλίων δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Στην αρχή της κάθε σχολικής χρονιάς παρατηρείται καθυστέρηση στη διανομή βιβλίων. Φέτος όμως φτάσαμε σε καθυστερήσεις ακραίες, σε καθυστερήσεις μηνών!

Γιατί;
Περιττή η ερώτηση, απάντηση δεν θα υπάρξει, όσο και να φωνάζουμε!

Επειδή είναι εύκολη η διάγνωση και η κριτική, να προτείνω και λύση:

Τόννοι περιοδικών ποικίλης ύλης τυπώνονται – και διανέμονται - σε εβδομαδιαία βάση, τακτικότατα, χωρίς καθυστερήσεις. Προτείνω λοιπόν να χρησιμοποιούνται για μια εβδομάδα τα τυπογραφεία των περιοδικών για την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων που εκκρεμούν. Ας τυπώνονται και με το χαρτί και με το σχήμα των περιοδικών, δεν χάλασε ο κόσμος! Το ευκταίο είναι να τυπώνεται η διδακτέα ύλη ΑΜΕΣΩΣ.

Προβλήματα διανομής; Εφόσον τα πρακτορεία τύπου φτάνουν καθημερινά σε όλα τα περίπτερα της επικράτειας, μπορούν να φτάσουν και στα σχολεία.

Ο καλοπροαίρετος αντίλογος: θα μείνουμε μια εβδομάδα χωρίς περιοδικά, χωρίς το πρόγραμμα της τηλεόρασης; Μάλιστα. Σαν κοινωνία δεν θα πάθουμε και τίποτα αν για μια εβδομάδα δεν μαθαίνουμε τα καμώματα των «επωνύμων» ή την περίληψη των τουρκικών σειρών. Τα σχολεία όμως θα λειτουργούν με το αναγκαίο υλικό. Αυτό, δεν είναι το σημαντικότερο;

Καλή χρονιά!

1 comment:

  1. Τρόποι υπάρχουν.. μυαλό δεν έχουν..

    ReplyDelete