25 September 2014

e-learning για μη Έλληνες...

""
e-learning
make your dreams
your future
""

Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι το παραπάνω σύνθημα εκπηγάζει από ένα από τα πολλά ξένα ή ψευδεπίγραφα ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα μας.

Μπα...

Είναι σύνθημα που το παραθέτει το ελληνικότατο (;) Πανεπιστήμιο Πειραιώς !
Θα σκέφτηκαν οι άνθρωποι: να μη διαφημίζουμε την αγγλοσαξονική λατρεία μας; Να μην προωθήσουμε την αγγλική γλώσσα (που τόχει τόση, μα τόση ανάγκη...) σε μερικά από τα πρόγραμματά μας;

Τη διαφήμιση την είδα σε συρμό του μετρό. Όλα τα άλλα στοιχεία ήταν σε κανονικά σχεδόν ελληνικά - αν εξαιρέσουμε την πληθωρική χρήση κεφαλαίων γραμμάτων. Συμπεραίνω ότι η διαφήμιση απευθύνεται στους Έλληνες εκείνους που "παίρνουν μπρος" μόνο αν τους πετάς ένα κόκκαλο αγγλικό.

Όχι, όχι! προς θεού! καμιά σχέση με συνωμοσιακά περί κρυφού αφελληνισμού...
Κατά τα άλλα, με χρήματα ΕΛΛΗΝΩΝ λειτουργεί το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Φόρους πληρώνω κι αγγλικά πρέπει να τ' ακούσω.

2 comments:

  1. Ακουω ραδιο την στιγμη που γραφω αυτο το σχολιο, -Ελληνικη εκπομπη- και οι Αγγλικες λεξεις και φρασεις πεφτουν βροχη λες και δεν υπαρχουν Ελληνικες λεξεις! ειναι φοβερο!!! Και αυτο που λες με την διαφημιση στο τραινο, ας πουμε... οτι τρωγεται, οταν ομως ακουω Ελληνες πολιτικους να μιλανε με Αγγλικες εκφρασεις γινομαι εξω φρενων!
    Η αθανατη καρα-βλαχια του Ελληνα που νομιζει οτι εαν πεταξει ενα-δυο Αγγλικες λεξεις και εκφρασεις γινεται αυτοματως εξυπνος και αποδεκτος!
    Πρωτα βγαινουν εξω και μας ζαλιζουν το μυαλο για την Ελληνικη γλωσσα, που σαν αυτην δεν υπαρχει αλλη στο κοσμο κλπ-κλπ, και μετα... χρησιμοποιον Αγγλικες λεξεις και εκφρασεις για να μιλησουν στο κοσμο, λες και η Αγγλικη ειναι η μητρικη γλωσσα της χωρας!
    Δυστυχως πολλες φορες απο μονοι μας γινομαστε ρεζιλι, δεν μας φταινε οι αλλοι...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κάποτε γινόταν λόγος πολύς για ξενομανία. Κι αυτή δεν έχει εκλείψει. Αλλά τα τελευταία χρόνια, σαν στοχευμένη μου φαίνεται η προβολή των αγγλικών, στην τηλεόραση κυρίως, και σε πείσμα του διαφημιστικού αξιώματος ότι ένα μήνυμα για να γίνει αντιληπτό στο μέγιστο δυνατό αριθμό ακροατών/θεατών πρέπει να εκφράζεται στη γλώσσα του κοινού. Η σημερινή ελληνική νεολαία γνωρίζει μετρίως καλά τα αγγλικά. Αλλά μη μου πείτε πως το ίδιο ισχύει για ανθρώπους άνω των 40...
      Ξενούδης

      Delete