12 June 2014

Νοσοκομείο "Αττικό(ν)" - (2)

Μικρή συνέχεια, κάτι σαν ουρά, στην προχτεσινή ανάρτηση που είχε να κάνει με την κραυγαλέα έλλειψη πεζοδρομίων σε μεγάλο μέρος του δρόμου προς το νοσοκομείο (οδός Ρίμινι, στο Χαϊδάρι).

Σε ό,τι αφορά την περίθαλψη στο νοσοκομείο, μόνο καλά λόγια έχω να πω. Θα το πιστέψετε; μέχρι και το φαγητό (των ασθενών) ήταν νόστιμο!
Λιγότερο νόστιμο, στην ΟΨΗ, ήταν ο... ελληνικός καφές - για όσους το φέρνουν στα χείλη τους με τα μάτια ανοιχτά. Δείτε και μόνοι σας:
Από το κυλικείο ο ελληνικός καφές, λοιπόν, προσφέρεται σε μη ελληνικό χάρτινο κύπελλο. Λίγο παράξενο μου φάνηκε, για ένα νοσοκομείο όπου συχνάζουν κατά τεκμήριο κυρίως Έλληνες. Κι ο Έλληνας, αγγλομαθέστατος όπως είναι, μόνο με αγγλικές ευχές απολαμβάνει το γλυκύ βραστό του...
Στην άλλη πλευρά του κυπέλλου αναγράφεται και μια προτροπή στα... λατινικά (carpe diem) με άψογη μετάφραση, φυσικά στα αγγλικά (seize the day). Δείτε το:

Ελληνικό το νοσοκομείο, ελληνικό το κυλικείο μέσα σ' αυτό, ελληνική η επιχείρηση που προμηθεύει τα κύπελα... Να μην έχουμε και λίγες αγγλικούρες; Τι καλό παράδειγμα μάς δίνουν τα λεγόμενα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια;...

Ένα άλλο σημείο: η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας δεν χτύπησε ποτέ την πόρτα του νοσοκομείου. Εισαγωγή ασθενών, εξιτήρια, διεκπεραιώνονται ακόμα με το γνωστό από παλιά "πήγαινε πρώτα εκεί, περίμενε στην ουρά, πάρε σφραγίδα, πήγαινε μετά παραπέρα, έλα πάλι αύριο...". Αναλογίζομαι τον πόνο και την αγανάκτηση των ανθρώπων που μένουν σε κάποια απόσταση και ταλαιπωρούνται για ένα χαρτί.

Τι μου έμεινε από τις 10 μέρες που πηγαινοερχόμουνα στο Νοσοκομείο Αττικό(ν) ;

Κτίρια έχουμε, θαυμάσιους γιατρούς έχουμε, πεζοδρόμια δεν έχουμε, τη γλώσσα μας περιφρονούμε, γραφειοκρατία καλλιεργούμε, αλλά, ευτυχώς, υγεία έχουμε!

 

1 comment:

  1. Έχεις τα δίκια σου ! :)
    Υγεία να έχουμε.. ή έστω να αποκτούμε..

    ReplyDelete