22 May 2014

Σκέψεις σύρριζα κομμένες...

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός στην πολιτική διαλεκτική για να διαπιστώνει πως ο προεκλογικός λόγος - αλλά και γενικότερα ο πολιτικός λόγος - της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρκετά απέχει από επικεντρωμένη αρτιότητα κι ενιαίο ύφος.

Να μην τους απασχολεί άραγε ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ νιώθει πως θα βγει κερδισμένος από τις ευρωεκλογές, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα. Γιατί:

Αν κερδίζει ένα σεβαστό προβάδισμα έναντι των "κυβερνητικών" εταίρων, μπορεί να προσδοκά μια βαθμιαία διάλυση της λεγόμενης "κυβερνητικής" πλειοψηφίας. Η απώλεια της δεδηλωμένης θα οδηγήσει στην πτώση της "κυβέρνησης" και πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών εμφανίζει ισορροπία ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα, ή και μερική διάψευση των προσδοκιών του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ πιθανό η "κυβέρνηση", με τη γνωστή αλαζονεία κι αναλγησία, να προχωρήσει σε παραπέρα μέτρα λιτότητας, οπότε πολύ γρήγορα θα φανεί για άλλη μια φορά η αναποτελεσματικότητα της ακολουθούμενης πολιτικής. Ζημιά λοιπόν ξανά στην αξιοπιστία των κυβερνητικών εξαγγελιών. Φθορά στην εύθραυστη πλειοψηφία. Αποσκιρτήσεις, παραιτήσεις, εκλογές. Σε βραδύτερο ρυθμό αυτή η εξέλιξη.

Για τις βουλευτικές εκλογές τώρα, σκεφτείτε ένα μείγμα κομμάτων που θα περιλαμβάνει ποτάμια και Χρυσή Αυγή (θεωρώ απίθανο να χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση με δικαστική απόφαση). Η παραδοσιακή Δεξιά με άνεση εξακολουθεί να στήνει εφεδρικά ερείσματα. Συμφέροντα είναι αυτά...

 

2 comments:

  1. Βγήκε και τι κατάλαβε???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σκαλί σκαλί... προς τη δόξα τραβά! Σε πολιτικό χρόνο μηνών, υποθέτω. Και παντού αγκάθια.
      Ξενούδης

      Delete