26 February 2014

ΜΚΟ για την αποναρκοθέτηση της ελληνικής

ΜΚΟ από δω, ΜΚΟ από κει, κονδύλια από δω, κονδύλια από κει, και το αποτέλεσμα; Αρκετοί νεόπλουτοι...

Σαν ποιητής κι ονειροπαρμένος όπως όλοι οι ποιητές, οραματίζομαι μια ΜΚΟ χωρίς πολλά "γενικά έξοδα", χωρίς πολυτελή αυτοκίνητα, χωρίς ακριβές μετακινήσεις και, εννοείται, χωρίς κρυφούς ιδιοτελείς σκοπούς.
Καλά καταλάβατε, δεν θα ήταν ΜΚΟ με το περιεχόμενο που προσδίδουν σήμερα στα ΜΚΟ, όπως κατάντησε η πρακτική πλευρά ενός αμφίβολου θεσμικού πλαισίου...

Κοντολογής, να υπήρχε ένα σώμα ανιδιοτελών εθελοντών που σκοπό θα είχε την υπεράσπιση και προώθηση της ελληνικής γλώσσας, κυρίως στην τηλεόραση, στον τύπο, στη διαφήμιση, στα καταστήματα - στους χώρους όπου τα ελληνικά κυριολεκτικά ναρκοθετούνται, εξαφανίζονται.

Μερικοί καταστηματάρχες, με επίκληση τον τουρισμό, διαγράφουν εντελώς τα ελληνικά από τις επωνυμίες και τις διαφημίσεις τους. Αν δεν πατάει Έλληνας εκεί, νά κι ένα επιχείρημα (;). Να χαίρονται τους ξένους πελάτες , α... και τους Πακιστανούς, για τους οποίους τα αγγλικά είναι επίσημη γλώσσα.

Για την τηλεόραση, τί να πω; Ξένοι τίτλοι εκπομπών, ξενόγλωσσα τραγούδια, αλλά και το αμίμητο εκείνο που άκουσα πρόσφατα όταν η παρουσιάστρια ανήγγειλε μια επόμενη "live audition". Σαν φασκέλωμα μού ήρθε.

Όσο για τον τύπο, όλοι από παλαιότερα είχαμε ακούσει - και παρακολουθήσει - κάποια reality show, οπότε καταλάβαμε με την πρώτη τι σημαίνει ο τίτλος μιας καινούργιας εφημερίδας...

Το λοιπόν, ποιος είναι για μια real ΜΚΟ ;
 

1 comment:

  1. Έχεις δίκιο.. εδώ η σημερινή νεολαία δεν ξέρει να γράφει... μόνο γκρικλισ!!!!

    ReplyDelete