11.7.12

Ελληνικό και ξένοι «επενδυτές»


Ο λόγος για την από χρόνια θρυλούμενη αξιοποίηση του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό. Πείτε με αφελή: δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πρέπει σώνει και καλά αυτό τον τεράστιο χώρο να τον αξιοποιούν οι ξένοι επενδυτές (εμίρηδες κι άλλοι…)
Τσιμέντο έχουμε ντόπιο, μπόλικο (για το τμήμα εκείνο που προορίζεται να τσιμεντοποιηθεί…). Για το υπόλοιπο πράσινο έχουμε δενδροκόμους - σε δουλειά να βρίσκονται οι άνθρωποι. Μεγάλη η ελληνική εμπειρία στη δενδροφύτευση… Από άξιους πολεοδόμους κι αρχιτέκτονες, άλλο τίποτα, γνωστή η ελληνική φυλή από την αρχαιότητα. Εδώ χτίσαμε Παρθενώνες, κλπ… Τεχνικές εταιρείες κι εργολάβοι; Κι εδώ κανένα πρόβλημα, θα μειωθεί αισθητά η ανεργία στον κλάδο.

Τι λείπει λοιπόν για να αξιοποιήσουμε εμείς οι Έλληνες το χώρο του παλαιού αεροδρομίου;

Χρήματα για το ξεκίνημα των έργων; Κι αυτά βρίσκονται. Οι καταθέσεις Ελλήνων σε ελβετικές κι άλλες ξένες τράπεζες με λίγη καλή θέληση μπορούν να επιστρέψουν πολύ, μα παρα πολύ γρήγορα. Αλλά και η πάταξη της φοροδιαφυγής κάτι θα μπορούσε να προσφέρει.

Από την άλλη, γιατί να μην προτιμήσουμε τους ξένους; Πολλοί μίσησαν τη Siemens αλλά ποιος αρνήθηκε τα «αθώα» δώρα της; Με τους ξένους μπορείς να συνεννοηθείς διαφορετικά, βρε παιδί μου! Κι εσύ «Ξενούδης» δεν είσαι;

Αφελής; Πράγματι είμαι αφελής, πολύ αφελής…

2 comments:

  1. Στους εαυτούς μας δεν έχουμε εμπιστοσύνη.. οι ξένοι πληρώνουν και πιο καλά.. λίγο απ'όλα!

    ReplyDelete
  2. Δεν έχεις και άδικο δεν το σκέφτηκα έτσι. Βέβαια, πρωτίστως διαφωνώ με το σχέδιο και τον τρόπο επιλογής του. Η δημοτική αρχή έχει άλλη πρόταση. Οι τοπικές κοινωνίες δε ρωτήθηκαν ποτέ και το σχέδιο στην ουσία δεν τσιμέντο μπόλικο με λίγο πράσινο.

    ReplyDelete