15 May 2012

Δημοσιογράφοι της ΝΕΤ

Παρακολουθώ αυτές τις μέρες αρκετές εκπομπές της ΝΕΤ που έχουν σχέση με την αντιπαράθεση των ελληνικών κομμάτων γύρω από το αποτέλεσμα των εκλογών.
Από μερικούς δημοσιογράφους που συντονίζουν αυτές τις εκπομπές,  ακούω με... έκπληξη (;) διάφορα σχόλια, ακόμα και προτροπές προς τους καλεσμένους τους, σχόλια και προτροπές που ταιριάζουν περισσότερο σε στρατευμένους οπαδούς κόμματος, παρά σε δημόσιους λειτουργούς εξ ορισμού ουδέτερους κατά την εκτέλεση του έργου τους.

Δεν είναι η ΝΕΤ δημόσιος οργανισμός;
Οι δημοσιογράφοι της ΝΕΤ δεν πληρώνονται από τους Έλληνες πολίτες;

Δικαιώμα των δημοσιογράφων αυτών να έχουν και να εκφράσουν τις απόψεις κι ερμηνείες τους για τα πολιτικά δρώμενα, όχι όμως μέσα σε δημόσιο οργανισμό μπροστά σε χιλιάδες ακροατές!
Στις εκπομπές αντιπαραθέσεων: 
να κάνουν ερωτήσεις,
να συντονίζουν τη συζήτηση,
να μεταδίδουν αντικειμενικές ειδήσεις.
Βεβαίως. Αλλά ως εκεί. Τις αποψεις τους - σεβαστές φυσικά, πολίτες είναι - έξω από το σταθμό!

2 comments:

  1. Δεν είναι κακό να κάνουν σχόλια. Έχουν μία -θεωρητικά- καλυτερη εικόνα από εμάς και πιο γενική οπτική. Ας έχουν άποψη και κρίση. Ας μην είναι μόνόπλευρη όμως

    ReplyDelete
  2. η ευχή για αντικειμενικό σχολιασμό δεν αρκεί όταν πρόκειται για δημόσιο χώρο και δημόσιο υπάλληλο. Κι ο κάθε εφοριακός έχει γνώση κι άποψη (και μάλιστα από πρώτο χέρι). Αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να σχολιάζει τα πράγματα μέσα στον υπηρεσιακό του χώρο. Θα σου κακοφανεί αν το κάνει. Τα 3 ΕΤ είναι δημόσιο κι όσοι εργάζονται εκεί μέσα πρέπει να τηρούν ουδέτερη στάση στις εκπομπές. Αυτή τη διακριτικότητα απαιτούμε από κάθε δημόσιο υπάλληλο που μισθοδοτείται από τους φόρους μας.
    Ξενούδης

    ReplyDelete